Grundlæggerne og arkitekterne Knud Friis og Elmar Moltke samarbejdede om så godt som alle de byggerier, tegnestuen var involveret i

Knud Friis (1926-2010) og Elmar Moltke Nielsen (1924-1997) grundlagde tegnestuen FRIIS & MOLTKE i 1954. De introducerede i 1960'erne danskerne til deres milde udgave af brutalismen, der ofte er kendetegnet af med store, robuste bygningslegemer, der trykker sig ned i landskabet, rå betonmure og synlige tekniske installationer. De har stået bag adskillige villaer, klyngehuse og gårdhavebebyggelser samt ikke mindst erhvervs- og institutionsbyggerier i Danmark.

Knud Friis og Elmar Moltke Nielsen havde et enestående kreativt partnerskab og de har haft en afgørende indflydelse på dansk arkitektur med banebrydende projekter både i Danmark og i udlandet. De to partnere samarbejdede om så godt som alle de byggerier, deres fælles tegnestue var involveret i.

Se de to arkitekter beskrive deres samarbejde i et nostalgisk gensyn fra DR´s arkiver i 70érne nedenfor.

 

Indhold1
Knud Friis og Elmar Moltke 
Knuds Hus
Knud Friis´s egen villa i Brabrand, 1958  
Bigaards hus
Bigaards hus i Brabrand, 1963 
Entreprenørskolen
Entreprenørskolen, Ebeltoft, 1967  
Viborg Gymnasium
Viborg Gymnasium, 1974  
Vestervang
Vestervang, Etageboliger i Aarhus, 1967 
Bruun Sørensen
Bruun & Sørensens kontorbygning, med facadeudsmykning af Emil Gregersen, Aaboulevarden i Aarhus, 1962 

DRs arkiver / Dokumentar af Friis & Moltkes arbejde i Danmark

Dokumentarfilm fra DR´s arkiver

Et nostalgisk gensyn med Knud Friis og Elmar Moltke fra DR´s arkiver i 70érne. I filmen fotæller FRIIS & MOLTKEs grundlæggere om bl.a. Odder Rådhus og Hotel Scanticon i Skåde.

Se filmen

DRs arkiver

Google Maps / FM CLASSIC

Tag på udflugt i Østjylland og se klassiske FRIIS & MOLTKE byggerier

Arkitekt Boris Brorman Jensen og den hollandske arkitekturhistoriker Hans Ibelings har med støtte fra Statens Kunstfonds Arkitekturudvalg taget hul på researcharbejdet til en monografi om arkitekterne FRIIS & MOLTKE. Mange af tegnestuens tidlige arbejder har aldrig været offentliggjort, og første runde af researcharbejdet foregik derfor i tegnestuens arkiv – et skatkammer af gamle fotos, originale skitser og kilometervis af smukke tegninger.

I forbindelse med deres kortlægning af klassiske værker, lavede vi dette Google Maps kort og tog alle medarbejdere med på en studietur i vores arkitektoniske arv.

Hvis du kender et klassisk FRIIS & MOLTKE byggeri som burde optræde på kortet - så send gerne en besked til @friis-moltke.dk. Kortet vil blive udbygget.

Åben kort

Google Maps