Demenslandsbyen Tornhøjhaven er nomineret til Årets Sundhedsbyggeri 2018

Demenslandsbyen Tornhøjhaven er et af fem projekter der er nominerede til "Årets Sundhedsbyggeri 2018". Vinderen findes ved offentlig afstemning og prisen uddeles på Nohrcons konference ”Fremtidens sundhedsbyggeri 2019” d. 8. maj.

Tornhøjhaven omtales med disse flotte ord fra juryen:

"Projektet fremstår imødekommende med forståelse for dementes vilkår, med boligerne inddelt i mindre bo-grupper. Det indre skærmede gårdrum giver en tryghed for beboerne."

"Fint eksempel på nytænkning af plejehjem. Sikkert område at færdes i som beboer med demens. 72 boliger er brudt ned i små overskuelige boliggrupper med 6 boliger i hver. Vægt lagt på beboernes hverdagsliv med mangfoldige genkendelige tilbud ude som inde. Godt samspil mellem udearealer og bygninger. Godt eksempel at ikke-beboerrelaterede funktioner er lagt væk fra beboerområder. Vægt lagt på lysforhold ude/inde."

"Fin løsning på en vanskelig opgave. Det er lykkedes at fjerne institutionspræget i de byggede rammer ved hjælp af materialevalg. Landsbytanken er lykkedes, så det fungerer som en samlet, men varieret enhed."

Sidste år gik Nohrcons pris til et andet FRIIS & MOLTKE byggeri, Huset Nyvang - et fremsynet plejecenter.

Gå til afstemningen

Tornhøjhaven nomineret til Årets Sundhedsbyggeri 2018

Hjemlige rammer med fokus på enkelthed, overskuelighed og genkendelighed

Tornhøjhaven, demensplejehjemmet Aalborg Øst, er skabt som en landsby med små individuelle huse uden institutionspræg og med aflukket udeområde med mulighed for forskellige aktiviteter, der er med til at styrke beboernes mentale og fysiske helbred.

Tornhøjhaven, Aalborg

Indhold1