Hospice Vangen og Aabenraa Akutsygehus er nominerede til Årets Sundhedsbyggeri 2020

Vi kan med glæde fortælle at Hospice Vangen og Aabenraa Akutsygehus begge er nominerede til Årets Sundhedsbyggeri 2020. Vinderen af Årets sundhedsbyggeri findes ved offentlig afstemning indtil d. 11/5 og afsløres d. 18/5 på www.nohrcon.dk.

Hospice Vangen omtales med disse flotte ord fra juryen:

"Flot materialevalg. Meget flot med træet der er på væggene både udenfor og indenfor. Gode vinduespartier, men rummene er dybe, så de fremstår mørke. Hjemligheden kan ses i byggeriet."

"Et vakkert bygg i flott materiale. Bygget er lagt i en landskapelig kontekst, noe som kan bidra til gode opplevelser for mennesker som skal tilbringe livets siste dager her."

"Smukt materialevalg."

Om Aabenraa Akutsygehus udtaler juryen:

"En meget vellykket udvidelse af det eksisterende Aabenraa Hospital, som i meget højere grad end det eksisterende drager nytte af den smykke placering og flotte udsigt. Den spændende facade giver en super god udnyttelse af udsigt og dagslys. Et godt eksempel på et hospitalsbyggeri, som er overskueligt og til en vis grad fleksibelt ift. de forskellige fremtidsscenarier."

"'Udnytter den flotte udsigt og lyset, som er så vigtigt for vores velbefindende."

"Flott utvidelse av eksistrende bygg. Vakker fasade og god tilgang på å komme seg ut til haver i nærhet."

Læs mere om begge projekter nedenfor.

To nomineringer til Årets Sundhedsbyggeri 2020

Hospice Vangen / Projektet

Hospice Vangen - center for lindrende behandling

Den arkitektoniske grundidé har været at skabe et hus, der tager imod og beskytter - som giver mulighed for familieliv, samtale, ro og fordybelse for mennesker i den afsluttende fase af livet. Samtidig skal det være et hus, der på bedste måde understøtter den nødvendige sundhedsfaglige ekspertise og pleje. Det overordnede indtryk skal være nedtonet, imødekommende og nærværende.

Hospice Vangen, Aalborg

Hospice Vangen

Aabenraa Akutsygehus / projektet

Udvidelsen af Aabenraa Sygehus skaber et forstærket og moderne center for sundhedskompetencer

Sygehuset i Aabenraa skal varetage akutfunktionen for det samlede sygehus, som ét af fire akuthospitaler i regionen, og der vil med udvidelsen og ombygningerne blive skabt et forstærket og moderne center for sundhedskompetencer.

Udvidelse af Aabenraa Sygehus

Aabenraa Akutsygehus