Strømmehaven vinder WAN Award 2018

FRIIS & MOLTKEs demensplejecenter, Strømmehaven i Norge har fået tildelt den prestigefyldte arkitekturpris WAN Award 2018 i kategorien ”Future Projects Healthcare”.

”Vi er utrolig stolte af prisen og beærede over den store opmærksomhed, som projektet har fået” fortæller Palle Hurwitz, partner og direktør i FRIIS & MOLTKE ”Det er en anerkendelse af det store arbejde teamet og bygherren har lagt i at skabe et projekt, hvor brugerne er omdrejningspunktet for arkitekturen”.

Tegnestuen har de senere år tegnet og opført en lang række demenscentre/demenslandsbyer, der alle har taget udgangspunkt i at skabe den bedste hverdag for den enkelte beboer i rammer, der guider og understøtter beboerens mestring af hverdagslivet, og som kan tjene til inspiration andre steder.

”Ved at arbejde nænsomt og indlevende med arkitekturens mange virkemidler kan vi i fællesskab nå meget langt i forhold til at skabe en markant bedre hverdag for beboere, personale og pårørende. Der har i mange år været alt for lidt opmærksomhed på måden, hvorpå arkitekturen kan favne og støtte mennesker og i særdeleshed mennesker med demens – det vil vi gerne rette op på” siger Palle Hurwitz.

Projektet er blevet til i samarbejde med arkitekterne Lund & Slaatto og Gulik Guliksen Landskabsarkitekter og blev vundet i en projektkonkurrence i 2016.

Strømmehaven vinder WAN Award 2018

Et demensplejehjem i attraktive og genkendelige rammer,hvor beboernes livskvalitet er det centrale omdrejningspunkt

Ambitionen har været at skabe det ultimative demensplejehjem i attraktive og genkendelige rammer, hvor beboernes livskvalitet er det centrale omdrejningspunkt og plejehjemmet den funktionelle baggrund.

Strømme Senter, Kristiansand

Strømme Senter, Kristtiansand