FRIIS & MOLTKE vinder konkurrencen om den nye Magasinbygning for Museum Sønderjylland

En enig dommerkomité har udpeget FRIIS & MOLTKEs forslag som vinder af konkurrencen om den nye Magasinbygning for Museum Sønderjylland. Projektgruppen består endvidere af BASE Erhverv som totalentreprenør og ingeniørfirmaerne Viggo Madsen samt Spangenberg & Madsen.

Den nye Magasinbygning indeholder, ud over faciliteter til modtagelse, registrering og opbevaring af genstande også faciliteter for undervisning og formidling, kontorer, laboratorier og personalefaciliteter.

- Vi fik tre gode bud, men projektet her vandt på alle parametre, udtalte Henrik Harnow, direktør for Museum Sønderjylland, ved offentliggørelsen af vinderforslaget og kaldte samtidig byggeriet stilrent og elegant og med en god logistik i forhold til håndtering og opbevaring af de sønderjyske museers omkring 250.000 museumsgenstande, der i dag er spredt rundt på 60 lokationer under utidssvarende forhold.

Opførelsen af byggeriet sker med støtte fra A. P. Møller Fonden og Augustinus Fonden og det 6.000 m² store byggeri er planlagt til at stå færdigt i foråret 2021.

Nyt magasin for Museum Sønderjylland
En af de ting, der begejstrede dommerkomitéen, var det store, centrale rum i to etager, der er omgivet af en række funktioner, så man vil kunne modtage skoleklasser og andre gæster, uden at det forstyrrer bevaringsarbejdet i bygningen. 

Diagram / Koncept

Diagram
Skitse1
Illustration1
På bagsiden af bygningen vil der blandt andet være to terrasser og spisepladser i det grønne.  
Illustration3
Transitrummet udgør bygningens pulserende hjerte, hvor alle aktiviteter mødes. 
Illustration5
Ud over selve bygningerne er de grønne områder også med i vinderprojektet - her vil der være forskellige muligheder for undervisning. Blandt andet er der tegnet en udgravning og et tingsted ind i forslaget.  
Illustration4
Ankomsten fra Voldbrovej. Det nye magasin bliver opført i oxyrød beton, og det samlede bruttoarel bliver på 6000 kvadratmeter.