40 omsorgsboliger for personer med demensdiagnoser, i Kristiansand, Norge

FRIIS & MOLTKE har vundet konkurrencen om ”40 omsorgsboliger, zonekontor og dagcenter på Strømme Senter i Kristiansand”. Plejeboligerne skal huse beboere med en demensdiagnose og som har brug for døgnpleje. 

Vores vision for projektet har været at skabe en meningsfuld hverdag for beboerne, hvor der bliver taget hånd om individuelle behov i hjemlige og trygge rammer og med udgangspunkt i ”landsby-tankegangen”.

Projektet er udviklet i samarbejde med vores norske samarbejdspartner, Lund + Slaatto og Gullik Gulliksen Landskapsarkitekter.

Strømme Center er det seneste af en række sundhedsprojekter, hvor FRIIS & MOLTKE gør brug af tegnestuens erfaringer med at tegne demensegnede boliger, som kan skabe et trygt og meningsfuldt liv for personer med demens.

Fra juryens bedømmelse:
Juryen vurderer projektet som et klart og gjennomført arkitektonisk konsept med svært høy kvalitet. Randbebyggelsen som omkranser en friere organisk bygningsmasse i midten, skaper en flott veksling mellom gater og plasser med ulike kvaliteter. Dette skaper spennende vandringer gjennom området.

Et svært viktig konseptuelt grep er takhagen som ligger i midten av anlegget. Fra alle bokollektiv i både første og andre etasje er det mulig å komme ut i grøntarealer og sosiale møteplasser uten å gå i trapp eller heis.

Juryen oppfatter at plan- og designforslaget gjennomgående viser at det ønskede omsorgskonseptet er godt ivaretatt.

Læs mere om projektet på Kristiansand Kommunes hjemmeside

 

Kristiansand