Nyt Kirkehus modtager Herning Kommunes Bygningspræmieringspris

Ved en ceremoni på Rådhuset i Herning mandag, den 5. oktober, blev Herning Kommunes Bygningspræmieringspris overrakt til Herning Kirke for tilbygningen til det eksisterende kirkehus på Østre Kirkevej. Tilbygningen til det nye kirkehus indeholder ankomst-område, café, præstekontorer, samtalerum og en multisal til forskellige aktiviteter og strækker sig ned langs Østre Kirkevej og falder i med gadens øvrige arkitektur og byggestil.

“Det nye kirkehus er smukt, funktionelt og tidløst på den gode måde”, lød det fra Jørn Vedel Eriksen, næstformand i byplanudvalget og medlem af præmieringsudvalget, da han overrakte prisen i byrådssalen.

I sin begrundelse for at tildele kirkehuset prisen skriver Præmieringsudvalget blandt andet:

“Kirkehuset indgår smukt i det historiske miljø og giver liv på den fine plads omkring kirken. Der er gjort en særlig indsats for at tilpasse bygningen og skabe en respektfuld overgang til Herning Kirke og de bagvedliggende gamle villaer.”

Udover Jørn Vedel Eriksen består præmieringsudvalget af de to arkitekter Mette Nymann og Mads Bay Møller, borgmester Lars Krarup, formanden for byplanudvalget, Ulrik Hyldgaard og Jørgen Krogh og Christian Stenbro Eriksen fra By, Erhverv og Kultur ved Herning Kommune.

Mikkel Wienberg, partner og arkitekt hos Friis & Moltke udtaler:

”Vi er meget glade og stolte over, at Herning Kommune har valgt at præmiere projektet. Der har i hele forløbet været særligt fokus på at skabe et projekt, hvor helhed, sammenhæng og balance mellem det eksisterende hus og tilbygningen har været afgørende. Jeg synes, vi er lykkedes med at skabe et fint, enkelt og ærligt hus, der både står frem i gadebilledet og samtidig indordner sig i skala og byens øvrige karakter.”

Kirkehus får Bygningspræmieringspris
Tilbygningen til Herning Kirkes kirkehus 

Projekt / Nyt kirkehus til Herning Kirke

Nyt kirkehus til Herning Kirke

Det nye kirkehus tager afsæt i den eksisterende bygning og dennes taghældning og materialer. Udvidelsen fortsætter det eksisterende tag og den geometriske form danner mod gaden det traditionelle saddeltagsmotiv. Facaden tager afsæt i de eksisterende tegl i en kombination af tegl og perforerede teglvægge.

Lys og skygge ”tegner” trækronerne og den bagvedliggende facade og de perforerede teglvægge giver spil i både strukturen og det gennemtrængende lys.

Nyt Kirkehus, Herning Kirke

Projekt