Indvielse af Museum Sønderjylland

Så blev byggeriet af Museum Sønderjyllands nye Bevarings- og Læringscenter indviet. Byggeriet er en vigtig milepæl i sikringen af den del af vores fælles kulturarv, der hører under Museum Sønderjylland. Mere end 290.000 kulturgenstande, der i dag opbevares på flere midlertidige lokaliteter, vil blive forenet i én samling og vil i den nærmeste fremtid finde vej til centerets moderne opbevaringsfaciliteter.

Under mottoet ”Vores kultur – Vores museum” vil dørene åbnes for omverdenen, hvor et særligt indrettet formidlings – og læringsområde i bygningen og et omgivende læringslandskab vil danne rammerne om et inspirerende miljø med aktivitet, læring og formidling for skoleklasser, studerende, interesserede borgere med flere.

Med taler fra bl.a. direktør for MSJ, Axel Johnsen - borgmester for Aabenraa Kommune, Thomas Andresen og adm. direktør for Augustinus Fonden, Frank Rechendorff Møller dannede byggeriet rammen om en hyggelig eftermiddag. Dagen blev på underholdende vis afsluttet med en kulturquiz, hvor Adrian Hughes som veloplagt vært udfordrede to hold af museet kyndige medarbejdere i kulturhistorisk paratviden.

Tak for en hyggelig eftermiddag og tillykke med byggeriet.

Indvielse af Museum Sønderjylland
Direktør
Quiz
Arkæologi
Læring