Indvielse af ”Huset Nyvang” i Randers

Fredag, den 9. marts 2018 blev ”Huset Nyvang” i Randers officielt indviet. ”Fremtidens Plejehjem”, som var arbejdstitlen på projektet, er i sin grundidé tilpasset borgere med demens og deres særlige behov. Udover at være et hjem for plejekrævende beboere med dertil indrettede fællesfaciliteter rummer byggeriet også en integreret daginstitution.

Fra kommunens side har det fra første færd været ønsket at skabe et af landets førende demenscentre med beboernes livskvalitet som omdrejningspunkt. Byggeriet er anlagt som en landsby, der skal skaber trygge og genkendelige rammer for beboerne. Plejecenteret er opbygget med fire forskelligt udformede boenheder, som hver især er disponeret omkring et åbent gårdmiljø, hvor der er etableret en række butikker og aktivitetshuse.

Direktør for sundhed, kultur og omsorg ved Randers Kommune, Erik Mouritsen, havde rosende ord om projektet med i sin tale: ”Det er et eventyr, som er slut i kraft af, at Huset Nyvang nu står færdigt. Nu tager vi hul på et nyt eventyr i en landsby, hvor de ældre og de helt unge børn kommer tæt på hinanden”.

Byggeriet er endvidere kåret til ”Årets Sundhedsbyggeri 2017”.

Randers Amtsavis var tilstede under åbningen, læs deres artikel og se flere billeder fra den festlige begivenhed her.

Indvielse af ”Huset Nyvang” i Randers
Beboere fra Huset Nyvang havde også taget plads i orangeriet til indvielsen. Foto: Annelene Petersen, Randers Amtsavis