Indvielse af Akutsygehuset i Aabenraa

Akutsygehuset i Aabenraa blev officielt indviet den 20. februar 2020 af H.K.H. Kronprins Frederik. Foruden royalt besøg deltog 200 særligt indbudte gæster til den festlige begivenhed. Projektet er resultatet af 7 års tæt samarbejde i et team bestående af COWI, Møller & Grønborg, RAVN Arkitektur samt FRIIS & MOLTKE Architects.

Indvielse af Akutsygehuset i Aabenraa
Foto: www.sygehussonderjylland.dk 

Pressemeddelelse / Sygehus Sønderjylland

Kronprinsen indvier Sønderjyllands nye Akutsygehus

En veloplagt Kronprins Frederik kom på et to timers visit i Aabenraa for at indvie det nye akutsygehus. Med et veltilrettelagt saksegreb brugte Kronprins Frederik sin gode – og ikke skisportsskadede – højre arm til at klippe det røde bånd over, og dermed blev Sønderjyllands nye Akutsygehus indviet helt officielt. Den officielle indvielse startede med taler fra Adm. direktør Peter Fosgrau, regionsrådsformand Stephanie Lose, formand for Anlægs- og Innovationsudvalget i Region Syddanmark Karsten Uno Petersen samt sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke.

Læs pressemeddelelse

Pressemeddelelse
Foto:www.sygehussonderjylland.dk 

Udvidelse af Aabenraa Sygehus / Projektside

Udvidelsen af Aabenraa Sygehus skaber et forstærket og moderne center for sundhedskompetencer

Bygningernes karakteristiske arkitektur markerer sig smukt i landskabs og i bybilledet. Det eksisterende rektangulære sygehus udgør basen for den nye sengebygning, der udfoldes som en vifte - svævende over fredskovens top - og skaber optimal udsigt, lys og luft til sengestuer og opholdsarealer. Projektet er udformet med det klare mål at skabe et forstærket og moderne center for sundhedskompetencer.

Læs mere om projektet

Udvidelse af Aabenraa Sygehus