HUSET NYVANG i Randers kåret som ”Årets Sundhedsbyggeri 2017”

På en stor konference om byggeri af fremtidens plejeboliger er HUSET NYVANG i Randers blevet kåret som årets sundhedsbyggeri. Huset Nyvang blev valgt foran tre andre projekter, som var nomineret af en jury nedsat af Nohrcon. Juryen fremhævede bl.a. Nyvang for at være et innovativt og spændende plejecenter, som skaber optimale rammer om beboerne og personalet.

I sidste ende var det dog en offentlig afstemning, der afgjorde kåringen. Blandt stemmerne lød rosende ord som:

- ”Godt med øget fokus på demens, og hvad der skaber livskvalitet hos mennesker med disse forudsætninger. Et modigt og glædeligt projekt” 

- ”Holder meget af landsbytankegangen og generationsmødet - tror på at det er både inspirerende og gavnligt for de ældre, yngre, pårørende og ansatte.”

- ”Her vil jeg gerne blive gammel :-)”

Borgmester i Randers Kommune, Claus Omann Jensen:
”Jeg er meget stolt af Huset Nyvang, der på mange måder lever op til Randers Kommunes visioner om at tænke anderledes og ikke være bange for at prøve noget nyt og innovativt. Byggeriet er indrettet, så borgere med demens kan fortsætte så stor en del af deres tidligere liv som muligt. Plejecenteret er bygget som et parcelhuskvarter med fritliggende boliger med terrasser, stier og haver imellem – der er et drivhus og sågar en gammel Volvo med campingvogn, så demensramte borgere med et tidligere campingliv kan genopleve gamle minder. Jeg sætter stor pris på kåringen af Huset Nyvang som Årets Sundhedsbyggeri 2017 blandt et stærkt felt af nominerede.”


Arkitekt og projektleder Rasmus Riis fra Friis & Moltke:
”Vi er meget glade og stolte over, at Huset Nyvang er vinder af ”Årets Sundhedsbyggeri 2017”. Det er et projekt, der rummer et meget spændende koncept – hjemlighed, nærvær og genkendelighed er indarbejdet i husets disponering og arkitektur på en måde, der ikke tidligere er set. Sammen med bygherrens visionære tanker om generationsmøde, plejefilosofi og velfærdsteknologi, er rammerne sat for et projekt, som peger fremad. Vi ser et stort potentiale i projektets mange kvaliteter, og vi glæder os til at høre de om de erfaringer, som høstes i den kommende tid.”

Se flere billeder fra overrækkelsen og konferencen på Nohrcons hjemmeside

HUSET NYVANG kåret som ”Årets Sundhedsbyggeri 2017”
På billedet ses fra venstre: Rasmus Riis, arkitekt MAA, FRIIS & MOLTKE A/S Leif Gade, formand, Sundheds- og Omsorgsudvalget, Randers Kommune Karl Henrik Elkjær, projektleder, Midtconsult Keld Evers Nielsen, projektleder, CC Contractor A/S 
Indhold1
Bebyggelse og "hovedgade". 
Indhold3
Fællessal / orangeri med caféområde og kontakt til børneinstitutionen. 
Indhold4
En lille krog i haven - boenhedens nære uderum.  
Indhold5
Stemning i boligens nære fællesarealer.