FRIIS & MOLTKE vinder konkurrencen om Nyt Syrenbakken

Vinderforslaget, der indeholder 36 plejeboliger til mennesker med senhjerneskade, er udarbejdet af FRIIS & MOLTKE Architects, By + Land og Viggo Madsen og med Arne Andersen Vrå som totalentreprenør.

Forslaget Nyt Syrenbakken – plejecenter og -boliger tager udgangspunkt i et projektforslag udarbejdet af C. F. Møller. I viderebearbejdningen af projektet fremstår plejecenter og -boliger med en ny overordnet plandisponering. Projektet er på grunden disponeret, således bygningen optimalt udnytter det skrånende terræn og nærmest ”skydes ind” i bakken, hvorved der danner sig et hyggeligt og solrigt gårdrum. Bygningen fremstår med en sammenhængende tagflade kun brudt af enkelte gavlpartier og vil på to sider opleves som en 2-etages bygning. Ved hovedindgangen findes café med mulighed for udendørs ophold og med udsigt over de nære grønne arealer - tæt ved biblioteket og kulturhuset.

Huset, der er på i alt 3.300 m², forventes klar til indflytning i efteråret 2022. Himmerland Boligforening og Aalborg Kommune er bygherrer på projektet.

FRIIS & MOLTKE vinder konkurrencen om Nyt Syrenbakken