FRIIS & MOLTKE vinder konkurrencen om Esbjergs nye isarena

”En festdag for ishockeyen, men så sandelig også for hele Esbjerg” – lød ordene i formiddags fra Esbjergs borgmester Johnny Søtrup. Det var et enigt bedømmelsesudvalg, der kunne præsentere det vindende team af Esbjergs nye isarena, bestående af K G Hansen & Sønner A/S, Friis & Moltke og Cowi.

”Det handler om logistik, overblik, akustik, atmosfære og stemning – grundlæggende elementer, som vi har indarbejdet i vores forslag til Granly Hockey Arena” fortæller Mikkel Wienberg, partner i FRIIS & MOLTKE. ”Udgangspunktet for at tegne en ishockey-arena er det samme som at tegne et stadion eller en stadionhal. Her gælder det om at give publikum den optimale oplevelse - de skal have lyst til at komme igen og igen for på den måde at opnå det bedste udgangspunkt for hjemmeholdets økonomiske og sportslige succes”.

Det nye byggeri fuldender det samlede bygningsanlæg med det eksisterende Blue Water Arena og Dokken Arena. Isstadion bliver en vigtig og uundværlig del af en funktionel og skulpturel helhed i byen og vil styrke hele områdets mangfoldige udnyttelsesmuligheder i en endnu bredere sammenhæng. Den nye isarena vil få en tilskuerkapacitet på i alt 4.200 – heraf 1.700 ståpladser.

FRIIS & MOLTKE vinder konkurrencen om Esbjergs nye isarena
Visualisering fra lounge 
Indhold2
Ankomst 1. 
Indhold
Ankomst 2 
Indhold3
Lounge