Første spadestik til Skærbæk Skole

Tirsdag, den 30. april 2019 blev der afholdt første spadestik i forbindelse med opførelsen af den nye skole i Skærbæk.

Dagen startede med, at skolens yngste elever plantede de første træer til en ny skoleskov, der skal stå klar, når et nyt skoleår begynder i august 2020. Efter træplantningen fulgte taler ved formanden for skolebestyrelsen, Berit Gad, samt Tønders borgmester, Henrik Frandsen, inden det var tid til at stikke spaden i jorden. Det første spadestik blev udført af skolebestyrelsesformand Berit Gad, børn- og skoleudvalgsformand i Tønder Kommune, Kim Printz Ringbæk og elevrådsformand Nikolaj Persson.

Den kommende skole i Skærbæk er med sine 6.500 m2 det største byggeri i Tønder Kommunes historie. Den nye skole skal huse ca. 550 elever og 85 medarbejdere. Skolen er designet til at understøtte principperne inden for den moderne undervisningsform, 21st Century Learning Skills, der har til formål at udvikle elevernes færdigheder inden for bl.a. problemløsning og samarbejde, dermed understøtter Skærbæk skolebyggeri fremtidens læringsstile. Samtidig har der været stort fokus på, at de nye rammer inviterer til fysisk aktivitet og bevægelse blandt skolens elever, og danner grundlag for et sundt skoleliv.

Første spadestik til Skærbæk Skole

Ny skole i Skærbæk, designet med fokus på et sundt skoleliv

FRIIS & MOLTKE Architects har sammen med Rummets Sprog, Møller & Grønborg, Tækker Rådgivende Ingeniører og FM Bygningsdrift vundet arkitektkonkurrence om en ny folkeskole med et forslag, der integrerer bygning, natur og det helt særlige landskab, som kommer til at omgive den nye skole.

Læs mere om projektet

Indhold1