Første spadestik til Herning Kirkehus

I går blev det første spadestik taget til et nyt kirkehus i Herning.

Byggeudvalget har set frem til og arbejdet henimod denne dag i rigtig lang tid. Det var derfor med stor glæde at Mikkel Svaneklink fra Herning Kirkes Drengekor, og arkitekt på projektet, Mikkel Wienberg fra FRIIS & MOLTKE Architects markerede den vigtige milepæl ved at tage det første spadestik på udvidelsen af kirkehuset.

Der blev holdt taler ved menighedsrådsformand Arne Bach samt provst Kirsten Thyssen. Derefter bød Menighedsrådet alle fremmødte på kaffe og kage i højt solskin uden for den eksisterende kirke.

Udformningen af Herning Kirkes nye kirkehus tager afsæt i placeringen mellem kirkens store skala på den ene side og de mindre villaer på den anden.

Det nye kirkehus skal danne ramme om kirkens daglige aktiviteter, bl.a. ankomstområde, café, præstekontorer og samtalerum. Kirkehuset indeholder en multisal til større arrangementer samt uderum til ophold og reflektion, for de omkring 50.000 personer, der årligt benytter kirkehuset ved Herning Kirke.

Byggeriet forventes at stå klar til brug i foråret 2020.

Første spadestik til Herning Kirkehus
Mikkel Svaneklink fra Herning Kirkes Drengekor og arkitekt Mikkel Wienberg fra Friis & Moltke tog det første spadestik til den kommende udvidelse af Herning Kirkes Kirkehus 
Indhold3
indhold4
Visualisering af uderummet ved multisalen 
indhold
Visualisering af ankomstområdet med perforerede teglvægge og et smukt lysindfald 
Indhold2
Tilpasning til menneskelig skala og byens linjer