DR dokumentar om Ny Anstalt i Nuuk, Grønland

DR dokumentaren, "UDSIGTEN - den hårdeste straf", følger gennem otte år byggeriet af Grønlands nye højsikrede anstalt, som er det første egentlig lukkede fængsel i landet.

Dokumentaren følger Kriminalforsorgen og arkitekterne bag designet i tilblivelsen af Ny Anstalt. Det er en stærk fortælling, der samtidig berører de udfordringer, der opstår ved åbningen af en ny anstalt og effekten på både de indsatte, deres familier og lokalsamfundet.

Dokumentaren kan ses på DRs hjemmeside indtil den 15. september 2020.

FRIIS & MOLTKE står sammen med Schmidt Hammer Lassen Architects bag designet af Ny Anstalt i Nuuk, der beror på en balance mellem strafafsoning og rehabilitering med de indsatte og personalet i fokus.

Se filmen og læs mere om projektet længere nede på siden.

DR dokumentar om Ny Anstalt i Nuuk, Grønland

DR2 / Dokumentarfilm

UDSIGTEN - den hårdeste straf

DR dokumentar fra 2020, "UDSIGTEN - den hårdeste straf", som gennem otte år følger byggeriet af Grønlands Ny højsikrede anstalt; det første egentlig lukkede fængsel i landet. Udløber: 15. sep 2020. 51 min.

SE FILMEN PÅ DR

DR2

Ny Anstalt i Nuuk er udviklet i samspil med den barske og smukke grønlandske natur

Kontrasten mellem det barske og skønheden er et gennemgående tema i projektet. Åbenhed, lys og udsyn; sikkerhed, overblik og fleksibilitet er bærende værdiord bag designet. Projektet spiller sammen med det unikke naturskønne område og understøtter samtidigt Kriminalforsorgens grundlæggende fokus på balance mellem straf og rehabilitering.

Ny Anstalt i Nuuk, Grønland

Ny Anstalt  i Nuuk, Grønland