DokkX-udstilling - ‘Kulturen sætter strøm til sundheden’

Frem til 1. oktober 2021 præsenterer DokkX på Dokk1 i Aarhus udstillingen: ’Kulturen sætter strøm til sundheden’. 

DokkX er Aarhus Kommunes inspirationsrum for velfærdsteknologi. Temaet, på DokkX udstillingen er valgt på baggrund af Aarhus Kommunes Kultur & Sundhedsplan, der skal sætte en fælles vision og retning for kultur- og sundhedsfeltet i kommunen. I udstillingen kan man opleve, hvordan kultur og sundhed kan spille sammen med teknologi.

Når vi ser et potentiale i teknologi inden for kultur- og sundhedsfeltet, er det særligt med tilgængelighed for øje. Udstillingen viser, hvordan man med teknologiske løsninger som Virtual Reality, apps og e-deltagelse kan bringe kulturoplevelser til dem, der ikke kan deltage på lige fod med andre – fx pga. funktionsnedsættelse.

Kultur er vigtig for vores trivsel og mentale sundhed. Kultur giver os fællesskab og oplevelser, der kan udvikle os som mennesker. Kultur er medicin. Derfor skal kultur være tilgængelig for alle. Dét kan teknologien hjælpe med.

FRIIS & MOLTKE bidrager til udstillingen med en plancheudstilling om vores holistiske tilgang til at designe sundhedsbyggerier - og fem korte videotalks, hvor Kristina Møller Hansen, arkitekt og segmentspecialist inden for sundhed og pleje, fortæller om, hvordan vi benytter vores viden fra forskellige dilemmaer til at skabe løsninger, der tilgodeser de ofte meget forskellige brugeres krav og behov.

DokkX-udstilling: Kulturen sætter strøm til sundheden

Video talks / Dilemmaer i design af sundhedsbyggerier

Fem video talks om dilemmaer i design af sundhedsbyggerier

Hos FRIIS & MOLTKE designer vi sundhedsprojekter ud fra fem overordnede temaer med fokus på, hvordan dilemmaer kan hjælpe os til at skabe arkitektur, som understøtter brugernes behov.

Med afsæt i fem sundhedsprojekter fortæller Kristina Møller Hansen, arkitekt og segmentspecialist inden for sundhed og pleje, om, hvordan vi arbejder med dilemmaer, når vi designer sundhedsbyggerier.

Video talks / Sundhedsbyggeri

Video talks

DoKKX Udstilling / Kulturen sætter strøm til sundheden

DokkX Udstilling - Kulturen sætter strøm til sundheden

Udstillingen "Kulturen sætter strøm til sundheden" er åben fra d. 7. maj til d. 1. oktober 2021.

Tirsdag, onsdag og fredag fra 10-15.00
Torsdage fra kl.10-18.00
Første lørdag i måneden fra kl.10-13.00

Læs mere

DoKKX Udstilling
FM Vision