AIT AWARD 2020 - hædrende omtale

Vores projekt Ny Anstalt i Nuuk har ved dette års uddeling af AIT Award opnået hædrende omtale i kategorien Social Design / Participatory Architecture.

Udgangspunktet for vores arkitektur er, at den altid skal gøre en forskel for de mennesker, der bruger den og for samfundet, hvilket projektet er et godt eksempel på.

Vi takker for anerkendelsen, som vi deler med Schmidt Hammer Lassen Architects, Lytt og Rambøll.

 

 

AIT AWARD 2020 - hædrende omtale

Ny Anstalt i Nuuk er udviklet i samspil med den barske og smukke grønlandske natur

Kontrasten mellem det barske og skønheden er et gennemgående tema i projektet. Åbenhed, lys og udsyn; sikkerhed, overblik og fleksibilitet er bærende værdiord bag designet.

Projektet spiller sammen med det unikke naturskønne område og understøtter samtidigt Kriminalforsorgens grundlæggende fokus på balance mellem straf og rehabilitering.

Hele ideen bag dette projekt er at tilføje komplekset kvaliteter, der fremmer en hurtig rehabilitering og afværger fysisk og psykisk vold. Ud fra filosofien om, at de fysiske omgivelser spiller en væsentlig rolle for menneskers adfærd og vilje til positivt samarbejde, ønsker bygherren et projekt med høj arkitektonisk kvalitet. Envidere har der været fokus på at skabe rammerne om et godt fysisk og psykisk arbejdsmiljø for de ansatte.

Ny Anstalt i Nuuk, Grønland

Ny Anstalt i Nuuk
FM Vision