Artikel / Herning Folkeblad

Svend Wiig Hansens relief flytter til Gødstrup - Cronhammar og FRIIS & MOLTKE arkitekt Palle Hurwitz står bag bygning til kunstværk

Det har længe været et åbent spørgsmål, hvad der skal ske med Svend Wiig Hansens store relief, »Pietas«, når sygehuset flytter til Gødstrup. På selve supersygehuset er der nemlig ikke plads til det markante relief, men nu er der en ny løsning på banen.

Billedhugger Ingvar Cronhammar har nemlig sammen med arkitekt Palle Hurwitz fra Friis & Moltke Architects designet en bygning, der skal rumme »Pietas« - og samtidig sikre patienter, pårørende og øvrige gæster i Gødstrup et rum, hvor der er plads til fordybelse og eftertænksomhed.

- Det primære er at give »Pietas« en værdig og sober ramme. Det er det, vi koncentrerer os om. Det har været min hensigt at udvise så meget respekt og omhu til »Pietas« som overhovedet muligt, fortæller Ingvar Cronhammar.

Herning Folkeblad, 6. juni 2017.

Læs hele artiklen

Artikel
Ingvar Cronhammar og arkitekt Palle Hurwitz har i fællesskab designet denne bygning, hvis primære formål er at danne ramme om »Pietas«. Sekundært skal rummet give ro og tid til fordybelse